| ||
نام گنــاه: حکم ناحق کبیره غیر منصوصه نوع اول ( در برابر ارتکاب آن وعده ی عذاب داده شده است) ...................... ...وَمَن لـَمْ یَحْکُم بِمَا أنزَلَ اللّهُ فَأولَئِکَ هُم الکافِرُونَ (سوره مبارکه مائده / آیه 44)
وَ عَنْ أَبِی بَصِیرٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَـــالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ
عَنهُ عَن سَلمَةَ بنِ الخَطَّابِ عَن عَلِیِّ بنِ سَیفٍ عَن سُلَیمَانَ بنِ عَمرِو بنِ أبِی عَیَّاشٍ عَن أنَسِ بنِ مَالِکٍ عَنِ النَّبِیِّ ص قَالَ:
زبان قاضی میان دو شعله ی آتش است تا اینکه میان مردم حکم کند و سرنوشت او معین شود. چنانچه عادلانه حکم کند، به سوی بهشت و اگر ستم کند، به سوی دوزخ شتافته است. ...................... تعریف: حکم کردن بر خلاف آنچه دین و دستورات الهی امر فرموده است. (درخواست حقیر از دوستان: مطالعه ی خطبه ی 17 نهج البلاغه ی شریف: إنَّ أبغَضَ الخلائق إلی الله رجُلانِ...) ...................... نکته: بدعت گذاری که دنبال قوانین غیر الهی می رود نیز در زمره ی کسانی است که حکم به ناحق می کنند. ...................... حکم اول: مخالفت با یک حاکم شرعی و یا هر امری که در دین ثابت است، اگر با علم به ثبوتش در دین بوده و آن را رد نموده است، موجب کفر است. حکم دوم: مخالفت با یک حاکم شرعی و یا هر امری که در دین ثابت است، اگر با علم به ثبوتش در دین بوده ولی آن را رد نکند و تنها در عمل مخالفت کند فسق است. ...................... حکم سوم: مخالفت با یک حاکم شرعی و یا هر امری که در دین ثابت است، اگر بدون علم به ثبوتش در دین باشد، گرچه آن را رد کند، نه باعث کفر است و نه فسق. ( اینجا بحث جهل قصوری و تقصیری مطلب را بهتر جا میندازه) ...................... حکم چهارم: رجوع کردن به کسی که صلاحیت حکم کردن را ندارد، مانند رجوع کردن به طاغوت است و حکم رجوع کردن به طاغوت چیه؟! ...................... سیدی می فرمودن: اگه کسی بدون علم، حکم به چیزی بکنه و نتیجه ی درست هم بده، ولو حق به حق دار هم برسه، ولی مؤاخذه میشه!! اما همین فرد اگه با علم، به چیزی حکم بده، ولو ناحق از آب در بیاد و نتونه نتیجه ی درستی بگیره اون مؤاخذه برش نیست!!! فتأمل جیّـــــــدا ...................... حالا اصلا چی میشه که این قضاوت آدمیزاد غلط از آب در میاد؟ مگه ما ملاک و معیار نداریم؟ شیخنا می فرمودند این گناه هست که باعث غلط شدن قضاوت های ما میشه؛ و همین پر رنگ شدن گناه در وجودمون، باعث میشه غلط های خودمونم درست ببینیم و پر رنگ و لعاب!! وقتی همّ و غمّمون شناخت واجب و حرام نباشه، وقتی گناه را نشناسیم و خیلی راحت مرتکبش بشیم، خیلی راحت هم درستی کمرنگ میشه و جاشو به نادرستی میده! وَهُمْ یَحْسَبُــونَ أنَّـــهُمْ یُحسِنُونَ صُنْـعًا (سوره مبارکه کهف/ آیه 104) [ سه شنبه 92/7/16 ] [ 12:19 صبح ] [ ربیع القلوب ]
() نظر
|
||
[قالب وبلاگ : سیب تم] [Weblog Themes By : SibTheme.com] |